Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес, че Великобритания се стреми да постигне

...
Британската министър-председателка Тереза Мей заяви днес, че Великобритания се стреми да постигне
Коментари Харесай

Мей няма да се стреми към сделка за Брекзит на всяка цена

Британската министър-председателка Тереза Мей заяви през днешния ден, че Англия се стреми да реализира договорка за Брекзит с Европейския съюз допустимо най-скоро, само че не непременно, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Мей срещна своето държавно управление с напредъка за реализиране на съглашение за Брекзит с Европейски Съюз. Според неин представител тя е споделила на министрите, че " Англия би трябвало да се стреми да реализира съглашение колкото може по-скоро, само че това не трябва да става непременно ".

Преговорите за Брекзит буксуват поради въпроса за границата сред Ирландия, която е член на Европейски Съюз, и английския регион Северна Ирландия. Мей е подложена на напън от някои министри да не се съгласява с решение, което обвързва Англия с комерсиалните правила на Европейски Съюз за неопределен срок, откакто страната напусне общността през март. Министър-председателката е споделила пред държавното управление, че Англия има потребност от повече време, с цел да бъде открито решение на въпроса с ирландската граница, който е последното затруднение за реализиране на съглашение за Брекзит. " (Мей) сподели, че съглашението за овакантяване е приключено на 95 %, само че във връзка със Северна Ирландия има редица въпроси, които към момента би трябвало да уредим, а те са най-трудните ", съобщи представителят, написа novini.bg.

Правителството не е взело решения и Англия има да свърши още работа, добави той. Това оставя доста дребен късмет за реализиране на договорка в точния момент, с цел да се свика среща на водачите от Европейски Съюз през ноември за одобрение на съглашението. Говорителят сподели, че цялостна договорка включва две елементи: съглашение за овакантяване и рамка за бъдещите връзки. Напредък по въпроса за ирландската граница може да " подпечата " съглашението за овакантяване, само че няма да има дефинитивна договорка, до момента в който не бъдат уредени също всички детайлности на бъдещата рамка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР